снимка: УМБАЛСМ Н.И.ПироговВажно е да се каже, че високата температура не

...
снимка: УМБАЛСМ Н.И.ПироговВажно е да се каже, че високата температура не
Коментари Харесай

Антибиотици - само при нужда и при назначаване от лекар

снимка: УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов "

Важно е да се каже, че високата температура не би трябвало да бъде причина за антибиотик, а  даването на антибиотик през първите 48 часа на грипа ще бъде нездравословно . За това предизвести пред БиТиВи пулмологът доктор София Ангелова.

Антибиотикът подтиска имунитета, убива бактериите, само че има странични резултати , които могат да бъдат  по-страшни за пациенти  и техните организми. " Антибиотик се назначава от лекаря и хората би трябвало постоянно да търсят помощта на лекарите ", подчертава доктор Ангелова.

Най-честите затруднения от вирусите са бронхити и пневмонии. Ако организмът на човек е мощен той преодолява вирусния грип, само че в случай че е по-слаб и в случай че в първите дни на грипа се появят спомагателни недоволства, би трябвало да се потърси лекарска помощ, посочи медикът.

Според доктор Ангелова  всичко зависи от имунната мощ на нашия организъм . За вирусите медикаменти няма и за това се борим да си повишим имунизационната система.

Тя изясни, че вирусът съставлява нещо като кълбо с доста шипчета, а белтъци дефинират типа на вируса. Когато те се трансформират, се трансформират и съответните вируси. Едните шипчета оказват помощ да се задържи вирусът, а другите оказват помощ да влезе по-бързо в клетката.

Пулмологът поучава с клиничната картина с острото начало и високата температура, тресчица и главоболие са признаците, които постановат човек да остане у дома.

" Дори не отивайте в лекарските кабинети, тъй като се трансформират в  развъдник на вирусите . Информирайте вашия персонален доктор и той може да ви назначи антивирусен медикамент. Той защищава вирусът да не влезе в клетката ", посъветва хората доктор Ангелова.

Тя акцентира, че не би трябвало да се не помни хармонията на човек със себе си и с околния свят, както и това, което ги прави щастливи.  Злобата, завистта и гневът убиват имунните кафези , предизвести пулмологът.

Д-р Ангелова прикани възрастните хората в интервала на грипа да останат у дома. Когато се разгласи грипна почивка учениците не би трябвало да вървят в моловете, тъй като те също като  лекарските кабинети се трансформират в развъдник на вирусите .

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР